OVER ONS

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een gezin van vijf personen uit Aalst. Fred, Carla, Pieterjan, Jan-Alexander en An-Sofie.

Wij hebben deze school opgestart met twee personen uit Kenia. Mramba en SaÏdi

HOE HET BEGON


In 2013 gingen wij voor de eerste keer op reis naar Kenia. Daar leerden wij Mramba en Saïdi kennen, 2 mensen die in ons stadje, Kilifi,wonen. Wij vroegen aan hen of wij een schooltje konden bezoeken. Wij merkten namelijk op dat er overdag veel kinderen op straat liepen in plaats van naar school te gaan. Na samen te zitten met Mramba en Saïdi kwamen wij tot een overeenkomst om een soort van crèche op te richten voor de locale straatkinderen. Na twee maanden waren er al meer dan 50 kinderen waardoor wij hebben beslist een lagere school op te richten die tijdelijk op de grond van Mramba zou staan. 

HOE HET NU IS

Momenteel zitten er ongeveer 200 leerlingen op de school en zijn er 10 leerkrachten tewerkgesteld. 20 leerlingen per leerkracht is natuurlijk heel veel en ook de lokalen zijn te klein om alle leerlingen degelijk les te kunnen geven. Daarom kochten wij in 2015 een stuk grond aan om een echt, stenen, schoolgebouw op te zetten. 

Sinds april 2016 zijn wij een VZW. Hierdoor is alles weer een beetje officiëler en hebben we een stap dichter gezet bij het nieuwe schoolgebouw en degelijk onderwijs voor de kinderen.

Alles wat wij in het schooltje doen is in samenwerking met de plaatselijke bevolking. Wij werken bijvoorbeeld niet met Europese kleer -en schoenmakers maar met de mensen in Kilifi die deze maken. Vaak zijn dit ouders van kinderen in het schooltje. Hierdoor verdienen zij iets bij en kunnen zij hun kinderen naar school laten gaan.