Ons verhaal

Onder de mangoboom

Wij zijn een gezin uit Aalst. 

In 2013 gingen wij voor de eerste keer op reis naar Kenia. Daar leerden wij Mramba en Saïdi kennen, twee mannen die in Kilifi wonen en werken. 

Zij lieten ons de lokale scholen zien. Desondanks dat er al enkele scholen waren, merkten wij op dat er overdag veel kinderen op straat liepen en dus niet naar school gingen.

Samen met Mramba en Saïdi besloten we om een opvang op te richten zodat deze kinderen niet meer doelloos rondliepen. Er was echter nog geen infrastructuur voorzien, daarom werden de kinderen opgevangen onder een mangoboom op Mramba zijn stuk grond.  

Heb je nog vragen over ons verhaal, klik dan hier!

Vele handen maken licht werk

Samen met enkele locals bouwen we een nieuwe school op. In de tussentijd volgen de leerlingen les in voorlopige klaslokalen. Naar school gaan, biedt de kinderen kansen voor een goede toekomst.

Wil je meebouwen aan de toekomst van de school en de kinderen? Klik hier

Om een toekomst uit te bouwen, is de thuissituatie heel belangrijk. Vele gezinnen in Kilifi leiden onder de armoede. Daarom werken wij samen met de ouders, zodat zij een inkomen hebben, dat ze kunnen investeren in hun kinderen.

Om de school te realiseren werken wij met lokale vakmensen, zodat ook de mensen van de gemeenschap een inkomen hebben. Wij proberen geld in te zamelen aan de hand van sponsors.